specialised in vegetable seeds

  vacancies offices Enkhuizen

  This ad is only available in the Dutch language

  Ergon zoekt ter versterking van het team een

  Sales Development Manager


  Ergon International N.V.
  , gevestigd in Enkhuizen is sinds 1995 wereldwijd actief op het gebied van de im- en export van groentezaden en is daarbij gespecialiseerd in vruchtdragende gewassen, zoals tomaten, komkommers, (water)meloenen, courgettes, aubergines en paprika's. Daarnaast levert Ergon onderstammen voor diverse soorten groenten. Ergon International vermarkt zijn groentezaden onder de naam Ergon Seed. Het grootste deel van de export vindt plaats naar het Mediterraans gebied, het Midden-Oosten, Centraal Azië, Rusland en Midden-Amerika.

  Voor de veredeling wordt wereldwijd (exclusief) samengewerkt met topveredelaars en voor de vermeerdering en verpakking wordt samengewerkt met gespecialiseerde partners. Hierdoor en dankzij een grondige kennis van de markt is Ergon Seed in staat om zijn assortiment optimaal te vermarkten en te voldoen aan de specifieke behoeften van zijn klanten.

  Functie

  Uitdagende, internationale verkoopfunctie in de wereld van groentezaden

  • Je bent verantwoordelijk voor de langetermijnontwikkeling in verkoop van groentezaden.
  • Door middel van het onderhouden van bestaande relaties en gerichte commerciële acties, creëer je vraag bij kwekers in het Mediterraans gebied, het Midden-Oosten, Centraal Azië, Rusland en Midden-Amerika.
  • Je verricht dit vanuit een kwalitatief hoogwaardig distributienetwerk door middel van intensieve persoonlijke contacten.
  • Ontwikkelingen in de keten volg je en je stemt de behoeften hierop af.
  • Daarnaast lever je een actieve bijdrage - in samenwerking met de backoffice - aan de orderverwerking, prijscalculaties en forecast.
  • Een belangrijke sparringpartner is de technical sales engineer, met wie je gezamenlijk vanuit de technische kennis de salesforce kan versterken.
  • Je bepaalt mede de richting en strategie en rapporteert rechtstreeks aan de managing director.


  Profiel

  Resultaatgerichte relatiebouwer met een langetermijnvisie

  Functie-eisen

  • Een afgeronde hbo-opleiding op bedrijfskundig niveau, bijvoorbeeld HAS in de richting van Bedrijfskunde en Agribusiness, Tuin- en Akkerbouw, Horticulture of bijvoorbeeld een opleiding International Business and Languages aangevuld met een professionele achtergrond in de tuinbouw.
  • Kennis / ervaring met de zaadveredelingsindustrie is een pré.
  • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van Spaans is een pré.
  • Bereidheid om regelmatig internationaal te reizen.

  Competenties

  • Ondernemend en gedreven.
  • Gepassioneerd en nieuwsgierig.
  • Maakt verbinding in alle lagen van de onderneming.
  • Gevoel voor verhoudingen.
  • Internationaal georiënteerd.

  Standplaats

  Enkhuizen met een home-office, waarbij drie dagen in Enkhuizen noodzakelijk is.

  Aanbod

  Ergon is een slagvaardige, platte organisatie met een informele bedrijfscultuur en korte communicatielijnen. Werken bij Ergon betekent werken in een stimulerende omgeving met veel eigen verantwoordelijkheid. Uiteraard gaat dit gepaard met een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Reageren

  Ergon International N.V. heeft de Werving en Selectie voor de vacature van een Sales Development Manager exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment. Voor meer informatie kun je terecht bij Ernst van Hartevelt, telefonisch bereikbaar op 06 49 83 27 70 (ook buiten kantoortijden).

  Wil je solliciteren, klik hier.

  Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.

  CeresRecruitment is de Werving & Selectie en Executive Search specialist in de Food & Agri business gericht op Bachelors en Masters. Zij werken met een omvangrijke database, social media en gerichte wervingscampagnes. International recruitment met een groot netwerk (o.a. Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika) en kantoren in Nederland, Duitsland, België en Polen. De marktgebieden zijn: Food, Agri, Retail (FMCG/ OOH), Levensmiddelentechnologie, Food Technology, Nutrition, Biobased, Life Sciences, Animal Scienes, Agro chemicals, Veterinaire pharma, Techniek, Horticulture, Plant Sciences, Organic Agriculture, Sierteelt en Tuinbouw. De functiespecialisaties, zowel vaste als interim posities zijn: General Manager(s), Directie, Sales & Marketing, Financieel, Human Resources (HRM), Operations, Logistiek (Supply Chain), Inkoop, Buyer, Trader, Research & Development (R&D), Voedingsmiddelentechnoloog, Nutritionist, Kwaliteit (QA / QESH), Engineering, Projectmanagement en Procestechnologie.

  back to vacancies